Madopskrifter
VE-kage
- 4 æg
- 1 dl sukker
- 300 g smør/margarine
- 230 g mel
- 300 g mørk chokolade
- 1 spsk kakao
- 200 g kokosmel
- En håndfuld rosiner
- 1,5 dl stærk kaffe (Nescafé er velegnet)
- 1 spsk bagepulver
Rør smør og sukker til en lind masse, tilsæt 1 æg ad gangen sammen med en spsk
mel. Tilsæt resten af melt, hvori kakaoen og bagepulveret er iblandet. Smelt
halvdelen af chokoladen i kaffen, rør kokosmel i dejen sammen med den smeltede
chokolade/kaffe. Til sidst røres rosinerne i. Kagen bages i en rund springform,
ca. 1 time ved 180 grader. Lad kagen afkøle. Smelt resten af chokoladen og pynt
kagen med det. Kan fryses og bruges til gæster på barselsvisit.
Lækker jordbærkage
Dej
100 g smør
150 g hvedemel
1 spsk sukker
1/2 æg
Chokoladeovertræk
100 g kogechokolade
10 g smør
Kagecreme
2 1/2 æg (pasteuriseret)
1 spsk sukker
1 spsk maizena
2 1/2 dl mini- eller letmælk
1 tsk vaniljesukker (eller efter smag)
1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
Fyld
500 g jordbær, delt i halve
200 g ribsgelé
Smørret smuldres i melet. Sukker og
æg tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen
rulles ud og en tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved 200 grader
på midterste ovnribbe. Afkøles. Chokoladen smeltes i mikroovnen og blandes med
smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.
Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vaniljesukkeret piskes i. Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen. Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen. Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende. Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene. Tærten sættes koldt.
Hvem jeg er Min første
graviditet uge for uge Julian Hverdagen med et barn Madopskrifter Håndarbejde Opdateringer Links til andre gode sider
Min mand - Flemming Tilbage til
startsiden