Madopskrifter

 

VE-kage

- 4 æg
- 1 dl sukker
- 300 g smør/margarine
- 230 g mel
- 300 g mørk chokolade
- 1 spsk kakao
- 200 g kokosmel
- En håndfuld rosiner
- 1,5 dl stærk kaffe (Nescafé er velegnet)
- 1 spsk bagepulver

Rør smør og sukker til en lind masse, tilsæt 1 æg ad gangen sammen med en spsk mel. Tilsæt resten af melt, hvori kakaoen og bagepulveret er iblandet. Smelt halvdelen af chokoladen i kaffen, rør kokosmel i dejen sammen med den smeltede chokolade/kaffe. Til sidst røres rosinerne i. Kagen bages i en rund springform, ca. 1 time ved 180 grader. Lad kagen afkøle. Smelt resten af chokoladen og pynt kagen med det. Kan fryses og bruges til gæster på barselsvisit.
 

Lækker jordbærkage

Dej
    100 g smør
    150 g hvedemel
    1 spsk sukker
    1/2 æg

Chokoladeovertræk
    100 g kogechokolade
    10 g smør

Kagecreme
    2 1/2 æg (pasteuriseret)
    1 spsk sukker
    1 spsk maizena
    2 1/2 dl mini- eller letmælk
    1 tsk vaniljesukker (eller efter smag)
    1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum

Fyld
    500 g jordbær, delt i halve
    200 g ribsgelé

Smørret smuldres i melet. Sukker og æg tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen rulles ud og en tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe. Afkøles. Chokoladen smeltes i mikroovnen og blandes med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.

Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vaniljesukkeret piskes i. Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen. Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen. Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende. Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene. Tærten sættes koldt.

 

 


Hvem jeg er    Min første graviditet uge for uge    Julian    Hverdagen med et barn    Madopskrifter    Håndarbejde    Opdateringer    Links til andre gode sider
Min mand - Flemming    Tilbage til startsiden