Tilbage til startsiden

Hverdagen - 2008

 

5/10: Solfangeren er nu kommet på plads - om det er kønt - det kan diskuteres, men besparelsen er til at få øje på. Så nu kan vi vel blot vente på at den tjener sig ind. Men ellers går dagene derudaf med raske skridt. Der er travlt på arbejdet og der er travlt med at engagere sig i børnenes hverdag. I efteråret lægger institutionerne typisk deres forældremøder. Dagplejen havde i år valgt at beskrive en dag i dagplejen. Det gik ud på at en af dagplejemødrene havde noteret hvad de lavede en mandag i september. Det var faktisk utrolig spændende at høre, da man ikke normalt få en så detaljeret beskrivelse af hverdagen væk fra hjemmet. Efterfølgende var der en børneergoterapeut på besøg som fortalte om børnenes sansemotoriske udvikling.

Børnene er også startet til gymnastik. Julian er startet på et hold for 3-4 årige om mandagen. Så der går han helt alene, uden mor og far. Der er et par af de andre børn han kender, så han synes det er ret sjovt. Søndag går vi alle 4 til gymnastik. Det er et familiehold for familier med børn i 0-5 års alderen. Så det er helt perfekt og kan for en gangs skyld passes ind i en hverdag med skiftehold.

Hjemme er Flemming ved at lægge sidste hånd på forarbejdet til støbning af gulv i garagen. Behøver jeg nævne at han glæder sig. I dag fortalte han at han havde sat traileren ind i "garagen", og man kunne se hvor glad han var. Men Flemming - du kan tro jeg også glæder mig - ikke mindst til vinter, hvor jeg ikke skal skrabe sne og is :-)

De sidste par uge har jeg været meget på udviklingskurser med arbejdet. Først var vi på teambuilding hvor vi havde en enneagram coach på besøg. Vi blev typebestemt efter enneagrammet og fik derefter en god base for at øge teamarbejdet i hverdagen. Enneagrammet består af ni forskellige typer - ingen er bedre eller værre end de andre. Hver type har sine kvaliteter og udviklingspunkter. Og jeg selv - jeg røg i "perfektionisten" :-)

I onsdags var vi på kommunikationskursus med Lars Klingert. Han er journalist, coach og talelærer ved DR. Jeg vil sige at mit indtryk var blandet. Han viste tydeligvis meget om kommunikation men hans facon var nok en anelse for anstrengende til mig. Men der var da et par brugbare redskaber man kunne tage med derfra.
Det blev en lang beskrivelse om en travlt hverdag - forhåbentlig bliver det bedre i den sidste del af året - måske?? November og december plejer at blive travle...

 

30/8: Flemming er ved at montere solfanger på taget - det ser lidt farligt ud, men han er da ikke faldet ned endnu. Han mangler dog stadig at montere selve solfangerrørerne. Vi har også forkælet os selv med en ny sofa, så nu kan vi rigtig fredagshygge til disneysjov.

   

24/8: Alting får en ende...desværre også vores sommerferie...Nej så tragisk er det nok heller ikke, men det var jo lige så hyggeligt. Julian har nydt at komme i børnehave igen - ned og lege med alle de andre "spirer-unger", for det hedder de nu. Josefine er også kommet afsted igen men har desværre været syg det meste af sidste uge...håber dog det er ved at være overstået. Og ikke nok med Josefine, Laban har også været syg - og det så slemt ud. Jeg var ved at at tro hans sidste dag var nået, men det var "bare" en infektion i hoven - da han for at par uger siden havde fået en sten i hoven som åbentbart havde gnavet hul i strålen - og ja så kom de altså en infektion ud af det. Han er dog heldigvis næsten på toppen igen.

 

30/7: Ren hygge og afslapning har præget dagen - og dog - lidt arbejde blev det også til. Jeg fik malet Josefines værelse færdig og vi fik flyttet alle de irrelevante ting ud - se bare resultatet. Julian og Josefine tog det også straks i brug :-)

  

Det blev også til lidt af en forskrækkelse da jeg skulle pakke en taske ud...Der kom en kæmpe edderkop kravlende, med hår på ben, hoved og krop. Fy for pyffer! Men jeg måtte alligevel have et billede af den inden Flemming eksporterede den ud igen og I skal selvfølgelig ikke snydes for synet!

Bemærk målestokken i form af lynlåsen...

 

I dag fik vi også taget et par billeder af alle vandhundene, Julian er dog mest til den mere vilde vandleg, så til tider bliver det alligevel for meget for Josefine. Men mon ikke det kommer når hun bliver lidt større, hun er jo trods alt kun 1 år og 3 måneder endnu.

         

 

29/7: Rettelse - sørme om ikke jeg havde skrevet lidt i år alligevel - jeg havde det godt på fornemmelsen, godt jeg har Flemming til at læse korrektur. Hmm, der er nok et par overlap, men sådan er det...God læselyst :-)

Kan det blive skønnere en forårsdag i Danmark...?

 

29/7: Jeg sidder her og bliver helt flov, jeg troede faktisk jeg havde skrevet lidt i år 2008, men nej... Tja, hvor skal jeg starte. Min barselsorlov sluttede i Januar, måske er det lidt af forklaringen på den manglende tid. Samtidig har jeg ikke kunne opdatere hjemmesiden fra min egen computer - hvilket vanskeliggjorde opgaven en del.

Nu vel - back on track. Jeg har scoret mig en ny computer, en rigtig "gamer"-maskine, som har sparket Flemmings computer tilbage til stenalderen ;-) Samtidig har den Vista, så der er lidt nyt at lære. Men alt i alt en lækker maskine. Jeg er også blevet spurgt hvorfor jeg dog ikke forærede den nye lækre computer til Flemming - men helt ærligt - nogen gange må man gerne være på forkant...

Ungerne vokser bare derudaf. Jeg tror de bliver et par høje mennesker engang. Josefine målte 83 cm ved 1 års undersøgelsen. Hun er en pige med krummer i - hun kan mange ting - også sno sine forældre omkring lillefingeren. Julian er også en sej gut og han er meget glad for sin lillesøster, så de leger en hel del sammen. Han er også blevet mere fræk efter han startede i børnehave. Sikke en forskel man kan mærke. Han er glad for at gå der og har fået mange nye venner. Efter sommerferien rykker han op i den mellemste gruppe.

Hjemme prøver vi at få lavet lidt en gang i mellem. Men vi bruger også meget tid på børnene. Men vi er da efterhånden færdige med stueetagen og Flemming er kommet videre med "projekt garage". Der er kommet automatisk port i og kørt grus ind. Så næste trin er at støbe gulv.

    

I april måned holdt jeg 3 ugers børnefri ferie - det burde man gøre en gang om året :-) Sikke meget man får nået. Vi afsluttede min ferie med at tage et smut til vejle og hjælpe Morten og Christina med at flytte. Et par billeder fra vores tur til Vejle:

  

   

Jeg rundede også det skarpe hjørne i april måned - jeps 30 år. Det blev naturligvis fejret. Jeg holdt festen i 2 omgange, en med mine skønne børn og en uden. Begge var rigtige hyggelige - men på hver sin måde :-)

Flemming var også rigtig romantisk - gid det må vare. Han forærede mig (os) et gourmetweekendophold i Assens. Skøn mad, skøn udsigt og en skøn weekend for 2. Jeg tror også børnene hyggede sig hos mormor og morfar. Nedenfor billede af hotellet, Marcussens i Assens, og udsigten fra værelset.

     

Vi fejrede naturligvis også Josefines 1. fødselsdag. Hun hyggede sig med sin egen lagkage og blev glad for sine gaver. Julian var en god storebror og hjalp naturligvis lillesøster med at pakke ud.

Flemming er kommet lidt i gang med at køre med hans RC-bil og har deltaget i FG-cup 1 gang i år. Han har desværre ikke haft mulighed for at deltage i alle løbene. Men måske næste år.

Vi kom jo ikke uden om pædagogstrejken - 4 uger og 1 dag helt uden pasning :-( Vi forsøgte at få det bedste ud af det og at alliere os med kollegaer, kollegaers forældre og min mor. Det kombineret med min flex og Flemmings faste fridage gjorde at vi kom i gennem - men no way, never again!!! Jeg tog børnene med i Zoo i Valby en af strejkens sidste dage. Vi så naturligvis det nye elefanthus, hold da op det var blevet godt.

  

Sommerferien i år gik til Jylland, rettere Søhøjlandet. Vi var afsted i campingvognen og endte med at få et skønneste danske sommervejr. Så det blev også til en tur i poolen. Vi var naturligvis en tur på Himmelbjerget, Julian og jeg sejlede dertil med "Turisten" fra Ry og Flemming og Josefine stødte til i bil. Et besøg i AQUA i Silkeborg fik vi også, det kan absolut anbefales. Det er meget børnevenligt, maden er ikke kun burger og pomfritter og det er ikke så overbefolket af turister.

Og i skrivende stund fortsætter ferien knap 2 uger herhjemme. Vi har i sommerheden fyldt poolen, vandet er 29 grader, så meget af tiden går med at bade og hygge os.   

 

18/4: Lidt nyt fra os på landet :-) Alt vel, jeg er tilbage fuld tid på job, det har jeg været siden januar. Og så alligevel ikke helt, jeg har afholdt ferie for et helt år på 4 måneder. Lige nu holder jeg 3 ugers sommerferie, altså min 2007-sommerferie. Det er blevet dedikeret til arbejdsferie, så vi er i fuld gang herhjemme. Det er primært det sidste finish vi er i gang med. Så allerede nu er der stuk oppe i stuen, panelerne er på plads og køkkenet er færdigt. Det er rigtig skønt at få rummene helt færdige.

Siden sidst - vi har købt en rendegraver - hvad skal vi nu med den? Vi har en helt del vi gerne vil ændre i haven, vi har en gammel gylletank som skal nedbrydes osv. Vi fik den billigt og nåede frem til at det på sigt blev billigere end at skulle leje hver gang. I dag har vi forår-klargjort haven, så nu er den helt præsentabel igen.

Josefine er kommet i dagpleje hos hende Julian havde som gæstedagplejer. Det går super og hun var hurtig til at lære at være afsted fra mor og far. Dejligt... Julian trives også i børnehaven. Vi hører meget om hans bedste ven Rasmus - også når Rasmus ikke gider at lege.

I skrivende stund er jeg 29, snart er det slut. Jeg glæder mig faktisk til at blive 30, jeg kan blive helt svedt af at tænke på hvor meget jeg har nået i mine 20'ere: Blevet gift, blevet farmaceut, fået job, købt lejlighed, solgt lejlighed, købt hus, fået bil, solgt bil, købt ny bil, købt brugt bil, fået Julian, fået Josefine og ikke mindst fået 2 ponyer. Jo jeg er klar til at blive 30 - 20'rne kan ikke rumme mere :-)

Det var lidt herfra...